Pasaran akan bergerak!

Selangkah di hadapan NFP dengan FxPro

Berdagang dengan FxPro
NfpNfp
Apakah NFP?
Non-Farm Payrolls ialah salah satu daripada penunjuk ekonomi bulanan yang paling kritikal. Laporan utama ini menunjukkan bilangan pekerjaan baharu yang dicipta dalam syarikat AS.

Hasilnya dibahagikan kepada kumpulan industri, dan seperti namanya, ia tidak termasuk sektor pertanian.
Bilakah ia berlaku?
Ini dikeluarkan pada Jumaat pertama setiap bulan, melaporkan angka pada bulan sebelumnya.

Secara tradisinya, ini mempunyai pengaruh yang kuat pada dolar AS dan boleh membentuk arah aliran pasaran jangka panjang.
Bagaimanakah NFP mempengaruhi pasaran?
Kadar pekerjaan yang lebih tinggi mungkin menunjukkan pengembangan syarikat nasional, yang berpotensi memberi kesan kepada pasaran saham. Selain itu, peningkatan dalam perbelanjaan pengguna berpotensi akan membawa kepada pertumbuhan ekonomi. NFP juga melaporkan tentang masa bekerja dan kadar gaji purata, yang pertumbuhannya boleh membawa kepada kadar faedah yang lebih tinggi. Jika data lebih baik daripada ramalan, ia sering menolak carta EURUSD ke bawah. CFD yang sering dipengaruhi oleh NFP ialah Pasangan FX dengan Dolar AS.
Bersedia untuk peningkatan turun naik, terutamanya pada saat sebelum dan selepas penerbitan.
nfp FxPro
Pantau berita seperti Pro!
Ikuti perkembangan terkini dengan keluaran berita terkini dengan FxPro Economic calendar yang tersedia dalam aplikasi atau tapak web kami. Anda boleh mendapatkan penerangan terperinci bagi setiap peristiwa, bersama-sama dengan kesan, data sebelumnya dan ramalan serta melihat kemas kini angka sebenar dalam real-time.
NfpNfp

Jika nilai penunjuk dalam kalendar ternyata lebih baik daripada ramalan, pelabur akan mula membuka lebih banyak dagangan untuk membeli mata wang negara.

Jika data lebih buruk daripada jangkaan, mereka secara amnya akan menjual.< br>
Semakin besar perbezaan antara ramalan dan nilai sebenar, lebih banyak pasaran akan bertindak balas. Sebaliknya, jika nilai penunjuk sepadan dengan ramalan, reaksi pasaran mungkin kurang ketara.

Sebagai contoh, jika kadar pekerjaan sebelum ini dijangka 500k tetapi kemudian secara tidak dijangka jatuh kepada 220k, nilai dolar mungkin akan jatuh akibat berita kewangan negatif tersebut.

Walau bagaimanapun, adalah penting untuk diingat bahawa perdagangan pada berita melibatkan risiko kerugian yang ketara.

Kadangkala pasaran pertukaran asing tidak bertindak balas terhadap berita seperti yang dijangkakan kebanyakan pedagang. Contohnya adalah jika kadar pengangguran meningkat, tetapi pada masa yang sama, bilangan pekerjaan baharu dalam sektor swasta (NFP) AS juga meningkat.

Dapatkan ulasan dan analisis pasaran tentang NFP dan berita pasaran lain di FxPro.news →
NfpNfp
Berdagang NFP Seperti Pro pada Aplikasi FxPro
Kalendar Ekonomi Bersepadu
Tetapkan amaran peringatan untuk NFP dan berita pasaran lain
Lihat angka sebelumnya, sebenar dan ramalan
Dapatkan pemberitahuan pada berita utama seperti NFP
iosandroid