FxPro Tanggungjawab Sosial Korporat

Tanggungjawab Sosial Korporat adalah bahagian penting dalam misi FxPro. Kami terlibat secara aktif dalam beberapa badan amal berdaftar yang berdedikasi untuk membuat perbezaan kepada kehidupan mereka yang mempunyai kualiti kehidupan yang tidak baik. Melalui inisiatif CSR kami, FxPro secara aktif menggalakkan dan menyokong bukan sahaja kualiti hidup yang lebih tinggi, tetapi juga pendidikan dan pemakanan yang sesuai.

Sokongan dan sumbangan

Sebagai sebuah syarikat global dengan tenaga kerja yang pelbagai dan pelbagai, kami percaya bahawa semasa kami memperkasakan pemilihan amal kami yang memerlukan sokongan kepada pekerja kami, kesannya terhadap operasi kami Amal akan menjadi penting. Kami bekerja keras untuk membina hubungan yang kekal antara syarikat dan komuniti yang kami bekerjasama. Akibatnya, FxPro kini terlibat dalam pelbagai badan amal - Dalam beberapa bulan kebelakangan ini, kami telah menyumbangkan kepada UNICEF dan Palang Merah, ke hospital-hospital dan kemudahan-kemudahan penjagaan tempatan, dan Acara antarabangsa dan juga penggalangan dana

Kami sentiasa menekankan tanggungjawab sosial korporat untuk meminimumkan kesan negatif terhadap alam sekitar dan merawat pekerja dan rakan kongsi kami secara sama rata.

Etika dan tingkah laku perniagaan

Dalam pendekatan perniagaan, operasi kami sentiasa mematuhi piawaian etika tertinggi: semua undang-undang, peraturan dan amalan tersedia di wilayah-wilayah di mana kami beroperasi.

Kami sentiasa mengharapkan pekerja kami mengekalkan standard etika dan beroperasi mengikut dasar kami. Semua pekerja menunjukkan pematuhan mereka dengan syarat-syarat Tatakelakuan dan Etika melalui proses pensijilan diri. Di samping itu, mereka juga harus mematuhi dasar-dasar seperti: Konflik Kepentingan, Transaksi antara pihak berkaitan dan Whistleblowing.

Dasar yang digunakan untuk FxPro memenuhi keperluan undang-undang yang paling ketat dan diterapkan secara global di seluruh Group

Pekerja digalakkan untuk menyokong dan mengambil bahagian dalam aktiviti komuniti. Dengan menggalakkan pekerja kami bekerja dengan badan amal yang mereka pilih, bukan dengan badan amal yang dipilih oleh syarikat, kami percaya kami dapat memaksimumkan usaha amal kami. Seluruh pasukan pada masa yang sama memberikan kakitangan kepuasan.

Aktiviti komuniti

FxPro secara aktif menggalakkan orang ramai untuk mengambil bahagian dalam pembangunan komuniti. Kami komited kepada tanggungjawab sosial perniagaan apabila kami bercakap tentang produk dan perkhidmatan kami.

Kami sentiasa meletakkan kepentingan pekerja kami terlebih dahulu dan berjanji untuk memastikan semua pekerja kami mempunyai persekitaran kerja yang adil dan dihormati.

Lihatlah Dasar Personel FxPro secara cepat

  • Dasar peluang tidak mendiskriminasi dan kesamaan
  • Dasar kerja yang fleksibel untuk pekerja yang menjaga kanak-kanak/orang dewasa
  • Cuti tambahan untuk tujuan melatih pekerja kemudahan
  • Pendidikan dan sokongan berkaitan pekerjaan (misalnya, kelayakan undang-undang dan kewangan)
Menjadi sangat sedar akan impak kami terhadap alam sekitar, di FxPro, kami berhasrat untuk mengurangkan pelepasan karbon dengan meningkatkan kesedaran dan mengurangkan penggunaan tenaga dalam aktiviti kami sehari-hari.

Berikut adalah beberapa inisiatif yang kami cadangkan untuk memerangi kesan alam sekitar:

  • Sampah kitar semula dan sampah organik di kawasan dapur
  • Kitar semula telefon bimbit, komputer (PC/komputer riba), lampu neon dan bateri
  • Gunakan lampu penjimatan tenaga dan lampu pemasa/sensor
  • Gunakan persidangan jarak jauh untuk mengurangkan permintaan perjalanan

Amal & Punca kami sokong

Agensi Pelarian PBB

Pada tahun 2022, FxPro menderma kepada UNHCR, sebuah badan amal yang bekerjasama dengan rakan kongsi di lapangan untuk memberikan bantuan kemanusiaan kepada pelarian, termasuk makanan, tempat tinggal, ubat-ubatan dan keperluan lain yang menyelamatkan nyawa bagi komuniti yang kehilangan tempat tinggal.

Yayasan Hati Telanjang, London UK

Pada tahun 2019, 2020 dan 2021, FxPro memberikan sumbangan yang sangat besar kepada Yayasan Hati Naked yang merupakan badan amal yang memberikan sokongan kepada keluarga yang mempunyai anak yang kurang upaya atau keperluan khas, membantu mengubah dan memperkayakan kehidupan mereka yang terjejas.

Butterfly Ball Monaco

Pada 2019, FxPro menaja "Butterfly Ball Monaco", Makan Malam Gala Amal yang dianjurkan oleh Kanak-kanak Caudwell. Organisasi ini bertindak sebagai jaring keselamatan untuk keluarga yang tidak dapat mendapatkan bantuan penting yang mereka perlukan. Kami menyokong sepenuhnya matlamat untuk membantu mengubah kehidupan kanak-kanak kurang upaya di seluruh UK.

Tunjukkan semua acara