FxPro Tanggungjawab Sosial Korporat

Tanggungjawab Sosial Korporat adalah bahagian penting dalam misi FxPro. Kami terlibat secara aktif dalam beberapa badan amal berdaftar yang berdedikasi untuk membuat perbezaan kepada kehidupan mereka yang mempunyai kualiti kehidupan yang tidak baik. Melalui inisiatif CSR kami, FxPro secara aktif menggalakkan dan menyokong bukan sahaja kualiti hidup yang lebih tinggi, tetapi juga pendidikan dan pemakanan yang sesuai.

Sokongan dan sumbangan

Sebagai sebuah syarikat global dengan tenaga kerja yang pelbagai dan pelbagai, kami percaya bahawa semasa kami memperkasakan pemilihan amal kami yang memerlukan sokongan kepada pekerja kami, kesannya terhadap operasi kami Amal akan menjadi penting. Kami bekerja keras untuk membina hubungan yang kekal antara syarikat dan komuniti yang kami bekerjasama. Akibatnya, FxPro kini terlibat dalam pelbagai badan amal - Dalam beberapa bulan kebelakangan ini, kami telah menyumbangkan kepada UNICEF dan Palang Merah, ke hospital-hospital dan kemudahan-kemudahan penjagaan tempatan, dan Acara antarabangsa dan juga penggalangan dana

Kami sentiasa menekankan tanggungjawab sosial korporat untuk meminimumkan kesan negatif terhadap alam sekitar dan merawat pekerja dan rakan kongsi kami secara sama rata.

Etika dan tingkah laku perniagaan

Dalam pendekatan perniagaan, operasi kami sentiasa mematuhi piawaian etika tertinggi: semua undang-undang, peraturan dan amalan tersedia di wilayah-wilayah di mana kami beroperasi.

Kami sentiasa mengharapkan pekerja kami mengekalkan standard etika dan beroperasi mengikut dasar kami. Semua pekerja menunjukkan pematuhan mereka dengan syarat-syarat Tatakelakuan dan Etika melalui proses pensijilan diri. Di samping itu, mereka juga harus mematuhi dasar-dasar seperti: Konflik Kepentingan, Transaksi antara pihak berkaitan dan Whistleblowing.

Dasar yang digunakan untuk FxPro memenuhi keperluan undang-undang yang paling ketat dan diterapkan secara global di seluruh Group

Pekerja digalakkan untuk menyokong dan mengambil bahagian dalam aktiviti komuniti. Dengan menggalakkan pekerja kami bekerja dengan badan amal yang mereka pilih, bukan dengan badan amal yang dipilih oleh syarikat, kami percaya kami dapat memaksimumkan usaha amal kami. Seluruh pasukan pada masa yang sama memberikan kakitangan kepuasan.

Aktiviti komuniti

FxPro secara aktif menggalakkan orang ramai untuk mengambil bahagian dalam pembangunan komuniti. Kami komited kepada tanggungjawab sosial perniagaan apabila kami bercakap tentang produk dan perkhidmatan kami.

Kami sentiasa meletakkan kepentingan pekerja kami terlebih dahulu dan berjanji untuk memastikan semua pekerja kami mempunyai persekitaran kerja yang adil dan dihormati.

Lihatlah Dasar Personel FxPro secara cepat

  • Dasar peluang tidak mendiskriminasi dan kesamaan
  • Dasar kerja yang fleksibel untuk pekerja yang menjaga kanak-kanak/orang dewasa
  • Cuti tambahan untuk tujuan melatih pekerja kemudahan
  • Pendidikan dan sokongan berkaitan pekerjaan (misalnya, kelayakan undang-undang dan kewangan)
Menjadi sangat sedar akan impak kami terhadap alam sekitar, di FxPro, kami berhasrat untuk mengurangkan pelepasan karbon dengan meningkatkan kesedaran dan mengurangkan penggunaan tenaga dalam aktiviti kami sehari-hari.

Berikut adalah beberapa inisiatif yang kami cadangkan untuk memerangi kesan alam sekitar:

  • Sampah kitar semula dan sampah organik di kawasan dapur
  • Kitar semula telefon bimbit, komputer (PC/komputer riba), lampu neon dan bateri
  • Gunakan lampu penjimatan tenaga dan lampu pemasa/sensor
  • Gunakan persidangan jarak jauh untuk mengurangkan permintaan perjalanan

Acara amal sebelum ini

Naked Heart Foundation, London UK

In 2019, 2020 and 2021, FxPro made very substantial donations to the Naked Heart Foundation which is a charity providing support to families with children who have disabilities or special needs, helping to transform and enrich the lives of those affected.

Butterfly Ball Monaco

In 2019, FxPro sponsored the “Butterfly Ball Monaco”, a Charity Gala Dinner organised by the Caudwell Children. This organisation acts as a safety net for families who are unable to gain the vital help that they need. We fully support the goal of helping to transform the lives of disabled children across the UK.

Kesatuan Pelajar King's College London

FxPro menaja Kesatuan Pelajar Kings College London pada 2017.

Tunjukkan semua acara