Transaksi CFD di saham

Dagangan CFD ke atas saham lebih daripada 275 syarikat global untuk mendapat manfaat daripada pelaksanaan pesanan cepat dan pembayaran dividen bagi pesanan dagangan jangka panjang.

Hadiah melaksanakan NDD

All client trades are executed with No Dealing Desk1 intervention. Most trades are filled with lighting fast speeds in under 12 milliseconds, with up to 3,468 trades executed per second last year.

Memahami lebih lanjut mengenai model pelaksanaan arahan kami

Sebilangan besar pesanan diisi <13 ms

Sehingga 7,000 pesanan dilaksanakan sesaat

Pusat data mempunyai kependaman yang sangat rendah dengan lokasi yang sama

Pilih platform dagangan anda

Kami menyediakan pelanggan kami dengan pelbagai jenis platform dagangan desktop, web dan telefon termasuk platform FxPro, MetaTrader 4, MetaTrader 5 dan cTrader.

Bandingkan ciri dan fungsi akaun dagangan kami dengan Jadual Perbandingan Platform.

PlatformsPlatforms

Apakah Saham?

Apakah itu CFD

Pasaran CFD dibangunkan pada awal 90-an, terutamanya untuk menarik spekulator bursa dengan modal kecil untuk berdagang saham.

Pada mulanya, adalah mustahil untuk berdagang saham tanpa pendaftaran pemilikan aset yang diberikan. Dari masa ke masa, untuk menjadikan pasaran ini lebih mudah diakses, Contracts For Difference telah diperkenalkan untuk instrumen kewangan dagangan, barangan asas dan pelbagai instrumen pertukaran lain.

CFD ialah Kontrak Untuk Perbezaan dalam harga. Ia merupakan instrumen kewangan yang digunakan untuk membeli saham dalam talian. Dagangan saham adalah mungkin disebabkan oleh harga naik atau turun, yang digunakan pedagang untuk membuka posisi "Beli" atau "Jual" untuk menangkap arah aliran semasa. Jenis perdagangan saham ini adalah mengenai spekulasi mengenai turun naik harga, tanpa pemilikan sekuriti itu sendiri. Lazimnya harga kontrak untuk membeli saham dalam talian tidak tetap dan berubah sepanjang masa.

Berdagang CFD pada saham membolehkan peniaga meletakkan kedua-dua posisi beli dan pendek untuk mendapat manfaat daripada kenaikan atau penurunan harga masing-masing. Sekuriti mencerminkan tindakan korporat, jadi peniaga berhak menerima pembayaran dividen apabila pergi long, dan menanggung caj dividen apabila short.

Perdagangan dalam talian ialah salah satu kaedah pelaburan yang paling popular. Di FxPro, kami menawarkan dagangan saham sebagai CFD pada syarikat paling berharga di dunia seperti Apple, Coca Cola dan Facebook.

Apa yang anda perlu tahu tentang saham

Saham ialah jenis keselamatan, yang membolehkan pelabur memiliki sebahagian daripada syarikat dengan hak untuk mengundi isu pengurusan dan menerima keuntungan berdasarkan hasil kerja korporat.

Saham dibahagikan kepada dua jenis utama .

Saham biasa

Sekuriti memberi pemiliknya hak untuk mengambil bahagian dalam pengurusan, serta mengambil bahagian dalam pengagihan dividen. Badan pentadbir tertinggi syarikat penerbit ialah mesyuarat agung pemegang saham, keputusan yang diambil melalui pengundian. Pemilik satu saham mempunyai satu undi pada mesyuarat itu. Sememangnya, pemegang 1000 saham akan mempunyai lebih banyak kuasa daripada pemegang, sebagai contoh, 100 kertas.

Saham pilihan

Saham jenis ini menjamin pemegang kelebihan dalam pengagihan keuntungan korporat. Dividen dibayar dahulu kepada pemegang saham pilihan, dan kemudian kepada pemilik saham biasa. Perkara yang sama berlaku untuk pemulihan kerugian sekiranya berlaku muflis. Tetapi pada masa yang sama, pemilik sekuriti pilihan dilucutkan hak untuk mengundi pada mesyuarat pemegang saham.

Mengapa syarikat mengeluarkan saham

Pertama sekali, itu adalah alat untuk meningkatkan modal syarikat. Ini dibeli dengan dimasukkan terus ke dalam perniagaan contohnya dalam pembangunan pengeluarannya atau mengisi semula modal kerjanya.

Kedua, ia merupakan komponen reputasi penting dalam imej korporat. Ini menambah publisiti dan ketelusannya serta menarik pelabur berpotensi yang berminat untuk berdagang. Tetapi untuk membolehkan sekuriti syarikat didagangkan di bursa saham, ia mesti disenaraikan terlebih dahulu.

Apakah penyenaraian

Terdapat beberapa siri prosedur yang dilakukan oleh syarikat. perlu melalui untuk memasukkan sekuritinya ke dalam senarai Saham. Setiap bursa saham cuba melindungi kepentingan pelaburnya (mereka yang berminat dalam perdagangan saham) dan oleh itu berusaha untuk berdagang hanya penerbit yang paling kuat. Untuk membuktikan "kualiti" pelepasan sekuritinya, syarikat perlu menjalani beberapa siri pemeriksaan. Keperluan mungkin dibuat kepada saiz modal saham, keuntungannya, saiz terbitan, dsb.

Harga saham

Setiap saham terbitan mempunyai nilai nominal yang dipanggil. Jika dokumen fizikal dihasilkan, nilai ini dipaparkan di hadapan sijil. Ia dikira dengan formula mudah: jumlah saiz modal dibenarkan sesebuah syarikat dibahagikan dengan bilangan kertas yang dikeluarkan. Tetapi nilai nominal tidak menggambarkan sebut harga pasaran sebenar semasa perdagangan saham.

Nilai pelepasan sekuriti ditentukan selepas ia disenaraikan di bursa saham. Biasanya, ia sama dengan atau lebih tinggi sedikit daripada nilai nominal. Selain itu, bergantung kepada prestasi korporat, yang seterusnya menjejaskan minat pelabur, harga pasaran akan ditentukan.

Perdagangan dalam talian dengan CFD

Perdagangan saham bermula dengan penyelidikan untuk mencari broker.

Di kebanyakan negara maju, pelaburan ekuiti digunakan oleh orang ramai sebagai alat untuk melindungi dan meningkatkan simpanan mereka sendiri, jadi pelaburan ini tersedia secara meluas kepada sesiapa sahaja. Ada yang lebih suka melabur wang dalam saham syarikat yang boleh dipercayai yang menunjukkan pertumbuhan yang stabil dan membayar dividen. Pelabur lain lebih suka membeli saham dalam talian untuk terlibat dalam spekulasi: mencari sekuriti yang berpotensi kurang nilai, membelinya murah dan menjualnya kemudian pada harga yang lebih tinggi. Tetapi kedua-dua hala tuju pelaburan ini berlaku di negara mereka dan merupakan penggerak ekonomi negara.

Pelbagai peluang

Perdagangan CFD pada 2100+ produk dengan pelbagai jenis aset dengan akaun dagangan tunggal.

1   Ikuti Dasar Pelaksanaan Pesanan kami.