Perdagangan logam berharga

Dagangan CFD pada logam spot dan peluang perdagangan baru

Hadiah melaksanakan NDD

All client trades are executed with No Dealing Desk1 intervention. Most trades are filled with lighting fast speeds in under 12 milliseconds, with up to 3,468 trades executed per second last year.

Memahami lebih lanjut mengenai model pelaksanaan arahan kami

Sebilangan besar pesanan diisi <13 ms

Sehingga 7,000 pesanan dilaksanakan sesaat

Pusat data mempunyai kependaman yang sangat rendah dengan lokasi yang sama

Pilih platform dagangan anda

Kami menyediakan pelanggan kami dengan pelbagai jenis platform dagangan desktop, web dan telefon termasuk platform FxPro, MetaTrader 4, MetaTrader 5 dan cTrader.

Bandingkan ciri dan fungsi akaun dagangan kami dengan Jadual Perbandingan Platform.

PlatformsPlatforms

Berdagang CFD bukan sahaja bermaksud berdagang mata wang, saham dan indeks, tetapi juga bermaksud berdagang Logam Berharga. Logam yang paling popular di pasaran, sudah tentu, adalah emas dan perak.

Gold ialah aset yang paling cair, kerana ia sangat terdedah kepada perubahan ekonomi dan kewangan (khususnya peningkatan/penurunan kadar faedah AS). Ia mempunyai korelasi yang tinggi dengan mata wang terkemuka dunia: Euro dan Dolar.

Kadangkala korelasi ini dengan mata wang utama adalah negatif (cth. euro berada dalam aliran menaik manakala emas dalam penurunan). Walau bagaimanapun, ia berlaku dari semasa ke semasa, bahawa petikan dolar Australia mempunyai korelasi positif dengan carta GOLD (kedua-duanya naik ke atas, sebagai contoh).

Faktor Yang Mempengaruhi Petikan

Dagangan logam dipengaruhi oleh musim, volum pasaran dan aliran naik/turun sepanjang hari. Sebagai peraturan umum, keputusan perdagangan harus dibuat berdasarkan data dari Kalendar Ekonomi dan sebaiknya mengikuti statistik dari Amerika dan China

argentum

Industri global memainkan peranan yang besar dalam perdagangan Logam berharga: syarikat perlombongan perak, dan pembeli utama perak, mencipta pasaran untuknya. Oleh itu, adalah penting untuk bukan sahaja mengikuti berita umum berteknologi tinggi dan perlombongan logam, tetapi juga memberi perhatian kepada acara serantau apabila meramalkan pergerakan harga. Isu dengan pengeluaran Logam Berharga atau pelaburan baharu ke dalam perniagaan adalah perkara yang boleh menyebabkan turun naik pasaran yang sepadan. Cth., harga Perak bergantung pada faktor utama ekonomi global - inflasi, pertumbuhan KDNK, kadar pembiayaan semula dan keputusan yang dibuat oleh bank pusat global. Semasa tempoh pergolakan ekonomi, harga Logam Berharga melonjak, kerana semakin ramai pelabur berusaha untuk melindungi modal mereka daripada perubahan demam dalam pasaran pertukaran asing.

Selain itu, pakar mengatakan bahawa Perak bukanlah sumber tanpa had yang bermakna harganya akan sentiasa meningkat dari semasa ke semasa – jadi, penganalisis meramalkan aliran menaik selanjutnya.

Sebagai peraturan, emas dan perak, bertindak balas secara negatif terhadap pertumbuhan indeks saham, di mana daya tarikan Logam Berharga sebagai 'aset selamat' berkurangan.

argentum

Setakat perdagangan Platinum, faktor utama yang mempengaruhi nilai pertukarannya ialah keseimbangan bekalan dan permintaan. Tidak seperti emas, yang dilombong dalam bentuk paling tulen, Platinum hanya wujud dalam bentuk aloi dengan logam lain, kerana proses pengekstrakan dan pengasingan yang rumit dan memakan tenaga. Oleh itu, pengeluaran tahunan Platinum global hanya kira-kira 5 juta auns troy, yang tidak besar jika dibandingkan dengan pengeluaran emas tahunan, yang 17 kali lebih tinggi, dan perak yang 100 kali lebih tinggi.

Platinum mempunyai sifat khusus yang mengekalkan permintaan logam ini dalam banyak industri, walaupun, kira-kira 40% daripadanya digunakan dalam pengeluaran kereta.

Bekalan dan permintaan global bagi Logam mempunyai kesan yang besar terhadap nilainya. Oleh itu, dengan peningkatan permintaan, harga Logam meningkat, dan sebaliknya - apabila permintaan lemah, nilai Logam Berharga menurun. Walau bagaimanapun, kesan ini berlaku terutamanya dalam jangka panjang, dan tidak mengubah harga jangka pendek.

Nilai emas juga dipengaruhi oleh sebarang turun naik ekonomi utama yang dibawa oleh KDNK, laporan pengangguran dan aktiviti pengeluaran, apabila peserta pasaran memilih untuk memilih aset yang dipanggil 'selamat', iaitu Logam Berharga.

China mempunyai kedudukan utama dalam pengeluaran Logam Berharga seperti emas, tembaga, aluminium, dll dan memerhatikan angka tersebut adalah penting.

Perdagangan pertukaran

Lokasi antarabangsa terbesar untuk berdagang Logam Berharga ialah London, New York dan Shanghai. Lokasi lain berkongsi jumlah dagangan Logam Berharga yang lebih kecil.

london

London Metal Exchange (LME) mengkhusus dalam urus niaga perantara dengan Logam bukan ferus. Sejarahnya dikaitkan dengan bahan mentah yang datang ke UK dari luar negara untuk pengeluaran timah dan tembaga. Pertukaran bermula pada tahun 1877 dengan perdagangan tembaga. Kontrak jangka pendek telah ditandatangani selama tiga bulan, iaitu masa yang diambil untuk Metals untuk melakukan perjalanan dari Singapura dan Amerika Selatan ke UK.

newyork

New York Mercantile Exchange (NYMEX) ialah pasaran hadapan. Salah satu bahagiannya ialah COMEX yang terlibat dalam operasi perdagangan jual beli opsyen dan niaga hadapan bukan ferus dan Logam Berharga: emas, perak, aluminium, tembaga dan lain-lain. Kira-kira 15 ribu transaksi pertukaran dengan Metals dilaksanakan di NYMEX setiap tahun.

shanghai

Bursa Emas Shanghai adalah yang terbesar dan salah satu platform utama perdagangan Logam Berharga di dunia. Diasaskan pada tahun 2002 ia mempunyai status organisasi bukan untung, dan kedua-dua syarikat China serta bank asing mempunyai hak untuk mengambil bahagian. Perdagangan Logam Berharga dijalankan terutamanya dengan opsyen dan niaga hadapan pada jongkong emas.

Trading precious metals on CFD with FxPro starts from a simple registration. Just click the Daftar button at the top of this page and follow the instructions. You will then be able to fund your new account (various convenient online methods with 0% commission available). You can also practice trading the Metals markets on a free demo account before moving to live trades.

Berdagang CFD pada Logam Berharga dengan FxPro!

Perdagangan logam dengan FxPro

Dagangan logam spot membolehkan para pelabur mengembangkan portfolio mereka dengan meletakkan membeli atau menjual pesanan di tempat emas dan perak. Kami menjamin bahawa pesanan anda dibuat pada harga yang paling tepat dan kompetitif. Emas spot lebih berharga dari perak, tetapi keduanya tidak menentu.

Dagangan logam spot sering dianggap pelaburan yang selamat, tempat tinggal, terutama ketika ketidakstabilan ekonomi. Anda boleh mengamalkan dagangan Logam Spot pada akaun demo secara percuma sebelum berdagang pada akaun sebenar anda.

Pelbagai peluang

Perdagangan CFD pada 2100+ produk dengan pelbagai jenis aset dengan akaun dagangan tunggal.

1   Ikuti Dasar Pelaksanaan Pesanan kami.