Kekal selamat online

Maklumat penting tentang keselamatan online

Bagaimana FxPro melindungi data anda
Langkah berjaga-jaga yang perlu anda ambil
Hubungan yang mencurigakan yang mendakwa sebagai FxPro
Melaporkan <br />Penipuan

Bagaimana FxPro melindungi data anda

Di FxPro, keselamatan data pelanggan adalah keutamaan dan kami mempunyai langkah keselamatan yang canggih untuk melindungi maklumat peribadi, privasi dan dana anda.

  • Kami menggunakan tahap penyulitan data tertinggi pada tapak web dan aplikasi kami
  • Pasukan profesional yang kuat sentiasa memantau dan sentiasa bersedia untuk bertindak balas terhadap sebarang insiden atau aktiviti tidak teratur dalam pembayaran dalam talian
  • Kami mengambil semua kawalan untuk mengekalkan portal FxPro Direct sebagai tempat selamat untuk melaksanakan transaksi anda
  • Kata laluan mestilah mempunyai kerumitan dan panjang tertentu
  • Untuk sebarang kemas kini maklumat peribadi/pemprosesan mana-mana permintaan data peribadi anda, kami akan mengesahkan bahawa anda membuat permintaan ini sebelum mengambil sebarang tindakan
  • Pilihan pengesahan 2 langkah
  • Pengesahan e-mel automatik untuk perubahan pada kata laluan akaun anda
  • Kami mempunyai Pegawai Perlindungan Data yang memantau pematuhan GDPR dan kami kerap diaudit oleh pihak luar terhadap semua kawalan yang kami ada untuk melindungi sistem dan data kami

Butiran tentang cara kami mendapatkan dan menggunakan data anda boleh didapati dalam dasar privasi kami.

Langkah berjaga-jaga yang perlu anda ambil

Apabila ia berkaitan dengan perbankan online dan operasi kewangan, terdapat beberapa langkah berjaga-jaga yang perlu anda ambil untuk mengelakkan kemungkinan penipuan atau percubaan penipuan.

Pada halaman ini, anda akan menemui garis panduan dan petua untuk memastikan data dan kewangan anda selamat dan terjamin online.

Berhati-hati dengan Pancingan data

E-mel pancingan data ialah taktik biasa yang digunakan oleh penipu, digunakan untuk mendapatkan maklumat peribadi dengan menyamar sebagai syarikat yang dipercayai. Jangan sekali-kali membuka sebarang lampiran atau klik pada mana-mana pautan dalam mana-mana e-mel yang mencurigakan, atau membalasnya. Berhati-hati terhadap penipu yang menggunakan domain e-mel yang dinamakan serupa untuk kelihatan seolah-olah komunikasi itu daripada sumber rasmi. Walaupun tidak selalu demikian, e-mel sebegitu sering mengandungi kesilapan ejaan atau pemformatan yang tidak betul yang boleh menjadi petunjuk bahawa ada sesuatu yang tidak betul.

Pancingan data suara dan pemalsuan nombor ialah kaedah lain yang digunakan untuk meyakinkan mangsa supaya mendedahkan data sensitif supaya sentiasa mengesahkan ketulenan, walaupun ia daripada nombor yang anda kenali.

Penyemakan Imbas Selamat

Apabila menyemak imbas dalam talian, pastikan tapak web mempunyai https:// dan ikon gembok selamat dalam bar URL. Berhati-hati dengan penipuan tapak web, di mana tapak web yang sah diklon dan digunakan untuk mengumpul maklumat pelanggan, selalunya dihantar melalui e-mel pancingan data atau tetingkap pop timbul penyemak imbas.

Hanya gunakan sambungan internet selamat dan bukan Wifi awam, kerana rangkaian sedemikian lebih terbuka kepada penggodaman. Jika anda menggunakan komputer kongsi, jangan sekali-kali menyimpan maklumat log masuk dan kosongkan cache dan kuki selepas setiap sesi.

Virus & Hasad

Hasad hasad dan virus boleh menghantar maklumat daripada peranti anda atau menukar butiran transaksi dalam cubaan untuk mencuri identiti atau dana anda. Jangan muat turun fail atau program daripada sumber yang tidak diketahui.

Sediakan perisian anti-malware pada mana-mana peranti yang anda boleh gunakan dan kerap mengemas kininya. Anda juga harus memastikan bahawa anda mempunyai kemas kini OS terkini pada peranti anda.

Jangan dedahkan data anda!

Jangan sekali-kali berkongsi kata laluan atau maklumat akaun sensitif anda dengan sesiapa sahaja, dan anda juga tidak harus menulis sebarang kata laluan atau kod akses. Berwaspada terhadap sebarang kenalan yang meminta anda memberikan butiran akaun atau maklumat peribadi seperti ID anda.

FxPro dan syarikat terkemuka lain tidak akan meminta butiran sedemikian dan anda harus menganggap sebarang hubungan atau permintaan sedemikian mencurigakan.

Jangan mudahkan

Kadangkala mudah untuk penipu hanya kerana kekurangan kerumitan kata laluan atau perubahan. Tukar kata laluan anda dengan kerap dan gunakan gabungan simbol, nombor, huruf besar dan kecil. Jangan gunakan kata laluan yang mengandungi nama keluarga, haiwan peliharaan atau nama panggilan, kerana ini adalah mudah ditebak. Gunakan kata laluan yang berbeza untuk tapak web yang berbeza dan dayakan pengesahan berbilang faktor jika boleh.

Hubungan yang mencurigakan yang mendakwa sebagai FxPro

Untuk kejelasan, kami ingin menyerlahkan bahawa FxPro:

Tidak menyediakan pertukaran fizikal, atau perkhidmatan pembayaran yang berkaitan dengan Cryptocurrencies.

Tidak akan meminta kata laluan anda atau maklumat sensitif yang lain kepada anda.

Tidak akan sekali-kali meminta anda membuat sebarang pemindahan ke dan dari akaun anda. Hanya buat pembayaran melalui portal FxPro Direct kami.

Tidak akan terlibat dalam sebarang pelaburan atau nasihat perdagangan.

Perkhidmatan tidak termasuk pengurusan aset atau jaminan sebarang pulangan pelaburan.

Mana-mana perkara di atas hendaklah dianggap sebagai mencurigakan.

Melaporkan <br />Penipuan

Laporkan sebarang penipuan yang disyaki dengan segera kepada agensi penipuan keselamatan siber atau pihak berkuasa yang berkaitan dalam bidang kuasa anda.

Jika anda menerima sebarang panggilan, e-mel atau SMS yang tidak diminta yang mendakwa sebagai FxPro, jangan terlibat dalam sebarang komunikasi dan laporkan perkara ini kepada kami dengan segera melalui kami saluran komunikasi rasmi di tapak web kami.

Sila juga maklumkan kami sekiranya anda melihat sebarang transaksi yang tidak dibenarkan dalam akaun anda atau mengesyaki bahawa pihak ketiga mungkin mempunyai akses kepada maklumat akaun anda.

Kami di sini untuk menyokong anda dan komited untuk bekerjasama untuk mencegah penipuan dan membantu memastikan kewangan anda selamat dan terjamin.

Perisian dan Komunikasi Rasmi

FxPro mengendalikan beberapa saluran media sosial rasmi:

Kami mengingatkan anda untuk berhati-hati dengan saluran komunikasi yang tidak dibenarkan dan tidak mendedahkan sebarang data peribadi atau maklumat akaun sensitif melalui media sosial.

Aplikasi telefon rasmi FxPro tersedia untuk dimuat turun hanya dari Apple App Store dan gedung Google Play. Perisian dagangan rasmi lain yang kami sediakan boleh didapati di pusat muat turun kami.

play-marketios-store

Sila pastikan anda hanya menggunakan aplikasi dan perisian daripada sumber rasmi. Jika anda mempunyai syak wasangka tentang aplikasi atau saluran media sosial dan ingin menyemak kesahihannya, sila hubungi kami melalui salah satu saluran komunikasi rasmi kami, yang terdapat pada halaman kenalan.