Berdagang musim pendapatan seperti Pro!

Dengan 2000+ CFD pada saham untuk dipilih di FxPro

Pendapatan

Apakah musim pendapatan?␣

Ini ialah tempoh masa apabila syarikat tersenarai awam mengeluarkan angka kewangan mereka untuk suku sebelumnya (atau tahunan). Angka yang dilaporkan termasuk Hasil, Pendapatan sesaham.

Pengeluaran biasanya berlaku sebelum pembukaan pasaran di bursa atau selepas ia ditutup.

Laporan kewangan syarikat boleh memberi kesan drastik ke atas harga saham. Peristiwa ini boleh menyebabkan paling banyak turun naik pada saham dan juga menyeret Indeks saham ke atas atau ke bawah, bergantung pada saiz syarikat dan beratnya pada indeks.␣

Bilakah ia berlaku?

Suku pertama

1 Jan - 30 Mac

Suku kedua

1 April - 30 Jun

Suku ketiga

1 Julai - 30 September

Suku keempat

1 Oktober - 31 Disember

Musim pendapatan bermula sekitar pertengahan bulan selepas suku tahun berakhir, dengan masa paling sibuk berlaku 4-5 minggu selepas permulaan.

Pergi Panjang atau Pendek pada julat CFD saham yang luas

dari AS, UK, Jerman, Perancis, Belgium, Belanda, Portugal & Switzerland dengan spread yang kompetitif.

Stok

Memahami pendapatan syarikat adalah penting jika anda ingin terlibat dengan perdagangan Saham. Baca butiran laporan syarikat dan analisis bagaimana laporan terdahulu mereka mempengaruhi harga saham.

Secara amnya, syarikat akan sama ada mengalahkan, terlepas atau sepadan dengan jangkaan penganalisis terhadap pendapatan sebenar ramalan syarikat sendiri.

  • Biasanya jika syarikat mengatasi anggaran penganalisis, harga saham akan meningkat
  • Jika syarikat memenuhi jangkaan, secara amnya akan terdapat pergerakan yang minimum
  • Jika syarikat kurang unjuran, harga saham cenderung jatuh.
CFDs

Dengan CFD, anda boleh BELI DAN JUAL Saham, bergantung pada sama ada anda percaya harga akan naik atau turun, tanpa perlu memiliki stok secara fizikal. Selain itu, dengan CFD, anda boleh berdagang saham pecahan bermula daripada hanya 0.01 daripada satu saham.

Walaupun berdagang CFD bermakna tiada pembelian fizikal saham, dalam pasaran asas, psikologi pemegang saham boleh mempengaruhi harga secara fizikal. (iaitu pembeli menolak harga ke atas dan penjual menolak harga ke bawah) jadi bersedia untuk pembetulan atau pembalikan yang boleh berlaku dalam masa yang singkat selepas langkah awal.␣

Laporan

Pertimbangkan bahawa saham boleh bergerak dengan cara yang agak drastik selepas laporan pendapatan yang baik atau teruk. Sebagai contoh, harga saham syarikat mungkin melonjak naik 13% pra-pasaran disebabkan oleh angka terkini dan kemudian jatuh semula ke tahap yang sama semasa sesi dagangan seterusnya.

Anda boleh mencari maklumat di bawah bahagian perhubungan pelabur di laman web rasmi syarikat atau dalam media kewangan utama.␣

Gunakan kalendar dividen dan pendapatan kami

Sila ambil perhatian bahawa terdapat beberapa perubahan pada syarat dagangan semasa tempoh pendapatan, jadi kami akan menggalakkan anda menyemak syarat dan contoh dalam kalendar ini.

Berdagang Saham CFD Seperti Pro pada platform Dagangan MT5

Anda boleh berdagang saham pada akaun dagangan MT4 atau MT5 kami. Walau bagaimanapun, MT5 menawarkan senarai 2000 yang lebih luas, manakala MT4 mempunyai senarai yang lebih popular.

Kedua-dua jenis akaun boleh didagangkan pada apl Mudah Alih Native FxPro kami, membolehkan anda berdagang beribu-ribu saham semasa dalam perjalanan!

Gunakan apl dagangan kami yang memenangi anugerah dan dapatkan makluman tolak untuk pergerakan pasaran yang ketara dan berita berimpak tinggi.

Earnings Season FxPro

Berdagang saham pecahan daripada 0.01

Spread Kompetitif

0 Komisen

Pergi Panjang atau Pendek CFD Saham

Kebanyakan pesanan dilaksanakan dalam <13ms

Berdagang Seperti Pro semasa musim Pendapatan!