Michael Sarris Ketua Pegawai Eksekutif

FxPro Financial Services, Inc. (FxPro), broker runcit di FX terkemuka dan CFD hari ini mengumumkan pelantikan Michael Sarris sebagai Ketua Pegawai Eksekutif. Beliau mengambil peranan ini pada 1 September 2010.

Michael Sarris membawa banyak pengalaman kewangan antarabangsa yang kaya yang terkumpul selama 35 tahun di beberapa lokasi penting dan maju. Pada tahun 1972, beliau memulakan kerjayanya di jabatan penyelidikan Bank Sentral Cyprus sebelum berpindah ke Cyprus Bank pada tahun 1974 untuk mengendalikan analisis rancangan dan projek. Beliau menyertai Bank Dunia pada tahun 1975, di mana beliau kekal sehingga persaraannya sebagai Pengarah pada akhir tahun 2004.

Sepanjang kariernya di Bank Dunia, karyanya telah meliputi pelbagai bidang di Afrika, Amerika Latin dan Asia Timur. Tanggungjawabnya termasuk memberi nasihat mengenai isu-isu dasar untuk pembangunan ekonomi dan sosial, mewujudkan program pembaharuan struktur, mengawasi strategi nasional Bank dan membangunkan dialog dasar ekonomi, antara Bank dan kerajaan negara-negara yang mencari bantuan.

Pelantikan Menteri Kewangan Republik Cyprus

Pada September 2005, Presiden Republik Cyprus melantiknya sebagai Menteri Kewangan, di mana dia berkhidmat sehingga perubahan kerajaan pada bulan Mac 2008. Semasa tempohnya, Cyprus telah menyediakan dan berjaya membawa euro ke dalam mata wang negara.

Panagiotis Xydas,Ketua Pegawai Eksekutif FxPro,

“FxPro sangat gembira untuk membuat pelantikan yang sangat penting ini. Kami berharap dapat mengalu-alukan Michael kepada pasukan kami dan kepakaran beliau yang tidak pernah dapat dikumpulkan dalam kerjaya yang panjang dan berjaya dengan Bank Dunia dan Menteri Kewangan, akan membawa faedah yang besar kepada operasi perniagaan kami pada masa pertumbuhan dan pertumbuhan pesat. Saya yakin bahawa Michael akan membuat sumbangan penting dan berharga kerana FxPro terus mengembangkan keupayaannya untuk diiktiraf sebagai broker forex terkemuka di dunia. ”
Speakers
Charalambos Psimolophitis
aboutUs_teamCEO
Ilya Holeu
aboutUs_teamMarketing
Kembali ke halaman Siaran Akhbar