Jim Sutcliffe Presiden dilantik

FxPro Financial Services, Inc. (FxPro), pembrokeran runcit terkemuka dunia untuk pertukaran asing dan arbitraj kontraktual hari ini mengumumkan pelantikan Jim Sutcliffe sebagai pengerusi bukan eksekutif. Beliau mengambil peranan ini pada bulan Jun 2010.

Jim Sutcliffe membawa kekayaan pengalaman antarabangsa selama lebih 30 tahun di beberapa nama teratas di pasaran. Beliau menyertai Prudential sebagai pakar perakaunan insurans pada tahun 1976 dan terus memegang beberapa peranan kanan di anak syarikat UK dan AS, kedudukan tertinggi ialah CEO Prudential UK dari tahun 1994 hingga 1997. Beliau juga berkhidmat sebagai Naib Presiden dari 1997 hingga 1999 daripada Liberty International plc, sekarang adalah Capital Group plc, salah satu syarikat peneraju utama UK di FTSE 100 (Indeks 100 saham Majalah Kewangan Financial Times).

Jim Sutcliffe Bekas Ketua Pegawai Eksekutif Old Mutual PLC

Baru-baru ini, Sutcliffe adalah CEO Old Mutual plc dari awal tahun 2001 hingga pertengahan 2008. Dalam peranan mengawasi syarikat insurans hayat dan aset antarabangsa FTSE 100, Beliau bertanggungjawab untuk mengembangkan perniagaan antarabangsa di seluruh Asia, Eropah dan Amerika, serta meningkatkan perniagaan perbankan dan insurans di Afrika Selatan.

Jim Sutcliffe kini adalah Penasihat Kanan untuk CVC Capital Partners, Pengarah bukan eksekutif Lonmin plc dan Sun Life Canada, Pengarah Majlis Pelaporan Kewangan, serta mempengerusikan Majlis Piawaian Insurans. Beliau juga merupakan pengarah Nelson Mandela Legacy Trust (UK).

Panagiotis Xydas, Ketua Pegawai Eksekutif FxPro komen,

โ€œFxPro sangat gembira untuk membuat pelantikan yang sangat penting ini. Kami mengalu-alukan untuk mengalu-alukan Jim ke pasukan kami dan memanfaatkan pengalaman kami yang luas untuk memberi manfaat kepada perniagaan kami pada masa pertumbuhan dan pertumbuhan. 2010 membentuk tahun yang menarik dan saya tidak ragu-ragu bahawa Jim akan membuat sumbangan penting dan berharga kerana FxPro terus membangun keupayaannya untuk mencapai matlamat kami untuk memimpin pasaran ini. โ€
Speakers
Charalambos Psimolophitis
aboutUs_teamCEO
Ilya Holeu
aboutUs_teamMarketing
Kembali ke halaman Siaran Akhbar