FxPro mengumumkan penajaan Kejohanan Bola Sepak Asia

FxPro Financial Services Inc. (FxPro), Broker forex global terkemuka hari ini mengumumkan perjanjian itu untuk menjadi rakan kongsi rasmi liga bola sepak Asia terkemuka, Champion of the Asian Football Confederation (AFC) tahun 2011.

Seperti yang dipersetujui oleh World Sport Group (WSG), Rakan Kongsi Media dan Pemasaran Eksklusif AFC, Jenama FxPro akan dipaparkan dengan jelas pada skrin pada pelbagai peringkat pertunjukan TV "live" setiap perlawanan dalam 117 permainan Asian Football Confederation Cup (AFC Champions League).

AFC Champions League, satu kejohanan yang berlangsung dari bulan Mac hingga November setiap tahun, dipertandingkan oleh tiga puluh dua kelab dari sepuluh kejohanan Asia - Australia, China, Indonesia, Iran, Jepun, Korea Selatan, Qatar, Arab Saudi, UAE dan Uzbekistan, dan dua tim dari India, Indonesia, Qatar, Syria, Thailand dan UAE, Mereka yang layak melalui perlawanan tegas, dengan hadiah wang berjumlah US$ 14 juta dan tempat di Federation Internationale Football Association (FIFA Club World Cup).

Denis Sukhotin, Pengasas FxPro berkomentar:

“Asia adalah pasaran teras bagi FxPro, dan kami komited untuk membangunkan kekuatan jenama kami di rantau ini melalui penajaan.Kami gembira dapat bekerjasama dengan pelancongan yang menarik dan popular ini yang dilihat oleh para pelanggan dan pihak berkepentingan di seluruh rantau ini .FxPro memperluaskan profilnya di Asia dan Timur Tengah untuk memutuskan untuk menyokong Liga Juara-Juara AFC sebagai semulajadi untuk cita-cita perniagaan masa depan. ”

Presiden AFC, Mohamed Bin Hammam mengatakan, “Saya sangat gembira untuk mengalu-alukan FxPro kepada keluarga bola sepak Asia sebagai rakan kongsi baru AFC Champions League. Untuk menghargai kepercayaan dan kepercayaan mereka, AFC berusaha untuk memaksimumkan tahap persaingan profesional dan membawa nilai yang lebih baik kepada pelabur kami. Di samping itu, apabila pertandingan mengambil kelab dari 13 negara di seluruh Asia setiap tahun, Kami sangat gembira untuk mempunyai rakan kongsi yang dihormati seperti FxPro, yang menyediakan perkhidmatan perdagangan tukaran asing yang tidak ternilai di Asia. '

Ian Mathie, Naib Presiden Kanan, Sepak Bola, Asean & Australia, World Sports Group, “FxPro menjadikan tambahan hebat kepada rakan korporat keluarga AFC - sekumpulan jenama terkemuka dunia dan syarikat multinasional.

Kami gembira kerana FxPro telah mengenali nilai yang dikaitkan dengan pertandingan kelab Asia yang terkemuka, di mana peningkatan bilangan penonton di seluruh rantau ini. Kami berharap dapat bekerjasama dengan FxPro untuk memastikan bahawa pertandingan ini membawa kejayaan penajaan dan aspirasi jenama FxPro ”.

FxPro mempunyai pejabat di Nice, London, Madrid, Vienna, Moscow dan Cyprus. Ketahui lebih lanjut

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi kami:

AFC
Steve Kim - Komunikasi &Ketua Pegawai Komunikasi
Asian Football Confederation
Telefon: +60 3 8994 3388
E-mail: steve.kim@the-afc.com

Shyamala Velappan
World Sports Group (WSG)
Telefon +65 6826 2688
E-mail: s.velappan@worldsportgroup.com.sg

Maklumat mengenai AFC Champions League (Kejohanan Bola Sepak Asia)

AFC Champions League (Kejohanan Bola Sepak Asia) adalah pertandingan kelab paling berprestij di Asia dan ia telah diperbaharui pada tahun 2009 dengan ketara meningkatkan nilai hadiah dan bonus prestasi. Pelancaran semula pertandingan menandakan permulaan era profesionalisme baru dalam bola sepak Asia dan AFC Champions League melaksanakan keperluan kemasukan yang ketat untuk menjadikan kelab dan federasi menjadi entiti komersial dan organisasi profesional.

Ia terdiri daripada 32 pasukan dari sekurang-kurangnya 13 negara, dua daripadanya telah melalui tempoh persaingan (play off) untuk dua pemain (berth) di peringkat kumpulan. Pada tahun 2009 dan 2010, Pohang Steelers (KOR) dan Seongnam Ilhwa (KOR) menjemput kejuaraan pada November dan kemudian menyertai Piala Dunia Kelab (FIFA Club World Cup) pada akhir musim masing-masing

Di bawah pimpinan Presiden, Mohammed bin Hammam, AFC bekerja keras untuk membina prestij liga dengan menawarkan langkah-langkah yang teruk, memastikan kelab dan pertandingan benar-benar profesional dalam bidang perniagaan, tadbir urus dan piawaian teknikal.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Liga Juara AFC, sila masuki www.the-afc.com .

Pengenalan mengenai World Sport Group

Ibu pejabat terletak di Singapore, World Sport Group adalah syarikat pengurusan, media dan pemasaran acara terkemuka di Asia. Syarikat itu berada di barisan hadapan industri sukan Asia sejak tahun 1992, Terdapat hampir 600 hari acara sukan dan lebih daripada 5000 jam pengaturcaraan sukan tahunan, di lebih daripada 30 negara di rantau ini.

Kumpulan Sukan Dunia (World Sport Group) adalah rakan pemasaran eksklusif Konfederasi Bola Sepak Asia (AFC) dan Persatuan Bola Sepak Asia Tenggara (AFF). Syarikat itu juga merupakan pemegang saham utama di Asian Golf sebagai penganjur beberapa acara utama rantau termasuk Barclays Singapore Open, Anugerah Tenis Australia Terbuka(Australian Open) dan Tenggara Asia Golf League (Asean Golf Tour). Ia juga merupakan rakan pemasaran dan komunikasi global OneAsia
Ketahui lebih lanjut di www.worldsportgroup.com

Speakers
Charalambos Psimolophitis
aboutUs_teamCEO
Ilya Holeu
aboutUs_teamMarketing
Kembali ke halaman Siaran Akhbar