FxPro membeli Spot FX Aggregator

11 September 2014, London. FxPro Group Ltd (FxPro) telah membeli tempat FX dan Quotix konsortium, yang akan membawa kawalan penuh syarikat itu lebih kecairan FX dan membenarkan ia untuk menyediakan perkhidmatan yang lebih tepat.

Usaha baru itu menggabungkan pengetahuan komprehensif FxPro mengenai pasaran runcit FX dan teknologi Quotix, bermakna meningkatkan prestasi dan kelajuan transaksi serta kecairan dan harga keseluruhan untuk pelanggan MT4 atau cTrader.

Ini adalah langkah ke arah FxPro menjadi penyedia FX bersepadu kerana mereka kini boleh menyediakan gabungan FX dan kecairan, serta perkhidmatan pembrokeran utama untuk pelanggan institusi dan broker lain.

“Apabila kami terus berkembang pesat di peringkat global, kecairan adalah sangat penting untuk memastikan kami dapat menawarkan harga spot FX terbaik kepada para pelanggan kami. Pembelian baru ini membolehkan FxPro mempelbagaikan dan membuka pintu lebih banyak apabila kami mula menawarkan perkhidmatan teras, bersepadu dan kecairan. Di atas semua, ini bermakna peningkatan harga untuk pelanggan. Pada masa ini, kami mempunyai dua belas penyedia kecairan dan bertujuan meningkatkan jumlah ini. Dengan memperoleh Quotix, kami juga akan berada dalam kedudukan yang lebih kukuh untuk bekerja lebih rapat dengan penyedia kecairan sedia ada dan membawa syarikat baru.” Charalambos Psimolophitis, CEO FxPro.

Pengambilalihan ini adalah pengambilalihan pertama vendor teknologi oleh FxPro dan menunjukkan dedikasinya untuk melabur dalam teknologi inovatif baru untuk meningkatkan kecairan syarikat.

"Diambil oleh salah satu daripada broker forex dalam talian terbesar di dunia adalah langkah strategik yang menarik untuk Quotix. Terdapat perkongsian yang jelas, seperti perkongsian sumber teknikal FxPro, yang akan membantu kami berkembang menjadi pasaran baru. ” Evgeny Sorokin, CEO của Quotix.
Speakers
Charalambos Psimolophitis
aboutUs_teamCEO
Ilya Holeu
aboutUs_teamMarketing
Kembali ke halaman Siaran Akhbar