pelaburan bertanggungjawab pelaburan bertanggungjawabFD adalah alat yang kompleks dan risiko kehilangan wang dengan cepat disebabkan oleh leverage. 84.72% daripada pelabur runcit kehilangan wang dengan pembekal ini. Pertimbangkan sama ada anda memahami bagaimana CFD berfungsi dan sama ada anda mampu untuk membayar risiko.

Adakah Fed akan menggegarkan pasaran?

FOMC takes place on Wednesday, 02.11.2022 at 6 pm GMT Tambahkan pada kalendar

Berdagang dengan FxPro
Apakah FOMC?
The Federal Open Market Committee (FOMC) terdiri daripada 12 ahli Federal Reserve Board, yang bermesyuarat untuk membincangkan dasar monetari AS dan sama ada sebarang perubahan perlu dibuat.

Jerome Powell ialah pengerusi lembaga itu sekarang, dan beliau komen boleh menyebabkan pergerakan pasaran yang ketara, terutamanya pada pasangan dan aset berasaskan USD. Semasa mesyuarat itu, ahli berkongsi pendapat mereka tentang ekonomi dan membincangkan dasar monetari terbaik yang sesuai untuk situasi pasaran semasa.
Bilakah ia berlaku?
Mesyuarat Fed biasanya berlangsung setiap enam minggu (8 kali setahun) dan berlaku pada hari Rabu, dengan penyata dasar monetari dan keputusan kadar faedah dikeluarkan pada 19:00 dan sidang akhbar pada 19:30 GMT. (Dilaraskan kepada 18:00 semasa DST AS)
Bagaimanakah FOMC mempengaruhi pasaran?
Ahli membincangkan keadaan semasa ekonomi dan unjuran ramalan dan sama ada bekalan wang perlu diperketatkan atau dilonggarkan. FOMC bertanggungjawab ke atas operasi pasaran terbuka (OMO), yang melibatkan pembelian dan penjualan sekuriti kerajaan.

'Kadar dana persekutuan' ditentukan oleh tindakan FOMC dan merupakan kadar di mana depositori memberi pinjaman semalaman kepada Fed yang mempengaruhi kadar faedah dan kadar pertukaran asing, antara aspek lain dalam ekonomi keseluruhan.

Kadar faedah dan perubahannya adalah penting kepada pasaran mata wang, kerana perubahan yang tidak dijangka dalam nada komen, bukan untuk menyebut pergerakan sebenar, berpotensi menyebabkan turun naik yang ketara merentasi semua pasaran
 
Berkemungkinan, isyarat bahawa FOMC sedang menyediakan pembelian neraca yang meruncing boleh terbukti menjadi isyarat yang sangat kuat kepada pasaran dan secara serius meningkatkan volatility mereka. Dalam kes itu, USD boleh mendapat rangsangan. Jika, terdapat isyarat bahawa masih terlalu awal untuk membincangkan perubahan dasar, USD mungkin mengalami tekanan, sekaligus meningkatkan harga saham dan komoditi.

Biasanya, Fed cuba untuk tidak mencetuskan lonjakan dalam turun naik pasaran dan menyampaikan pengumumannya dengan ulasan yang seimbang.
FOMC FxPro
Pantau berita seperti Pro!
Ikuti perkembangan terkini dengan keluaran berita terkini dengan FxPro Economic calendar yang tersedia dalam aplikasi atau tapak web kami. Anda boleh mendapatkan penerangan terperinci bagi setiap peristiwa, bersama-sama dengan kesan, data sebelumnya dan ramalan serta melihat kemas kini angka sebenar dalam real-time.
FOMCFOMC

Jika nilai penunjuk dalam kalendar ternyata lebih baik daripada ramalan, pelabur akan mula membuka lebih banyak dagangan untuk membeli mata wang negara.

Jika data lebih buruk daripada jangkaan, mereka secara amnya akan menjual.< br>
Semakin besar perbezaan antara ramalan dan nilai sebenar, lebih banyak pasaran akan bertindak balas. Sebaliknya, jika nilai penunjuk sepadan dengan ramalan, reaksi pasaran mungkin kurang ketara.

Sebagai contoh, jika kadar dana persekutuan sebelum ini dijangka 0.25% tetapi kemudian secara tidak dijangka dinaikkan kepada 0.50%, nilai dolar mungkin akan meningkat pada kadar faedah AS akan menjadi lebih menarik bagi pelabur dalam perbelanjaan untuk mata wang lain dan aset.

Walau bagaimanapun, adalah penting untuk diingat bahawa perdagangan pada berita melibatkan risiko kerugian yang ketara.

Kadangkala pasaran pertukaran asing tidak bertindak balas terhadap berita dalam cara yang kebanyakan peniaga jangkakan. Contohnya adalah jika kadar pengangguran meningkat, tetapi pada masa yang sama, bilangan pekerjaan baharu dalam sektor swasta (NFP) AS juga meningkat.

Dapatkan ulasan dan analisis pasaran tentang FOMC dan berita pasaran lain di FxPro.news →
FOMCFOMC
Berdagang FOMC Seperti Pro pada Aplikasi FxPro
Kalendar Ekonomi Bersepadu
Tetapkan peringatan untuk FOMC dan berita pasaran lain
Lihat angka sebelumnya, sebenar dan ramalan
Dapatkan pemberitahuan mengenai berita utama seperti FOMC
iosandroid